WORKSHOPS

Lidia Woś 9-13 of March 2020

Workshop i samarbete med Dansalliansen 9-13 Mars:

11.15-13.15 Workshop-pass 1

13.15-14.15 Lunch

14.15-16.15 Workshop-pass 2

Lidia Woś håller även i den dagliga träningen hela veckan 9.30-11.00.

Ansök om workshopen direkt här: Ansökan Dansalliansen

Deadline: 15/3 2020

Workshop – Action based choreography

”Jag startar dagen med en klass som är baserad på den klassiska balettens grunder men med en modern twist. För mig är det viktigt att det finns ett bra flöde i övningarna och att arbeta organiskt med hela kroppen. Jag fokuserar mycket på kvaliteten i varje enskild rörelse. En viktig aspekt med klassen är att vi ska bli uppvärmda och redo för resten av dagens övningar, oavsett om du ska delta i workshopen eller om du ska vidare till andra uppgifter.

I workshopen kommer vi att arbeta med material från några av mina tidigare koreografier för att du som deltar ska få en känsla för mitt rörelsespråk. Vi arbetar vidare med kreativt skapande där vi provar på olika sätt att skapa ett rörelsematerial. I mitt koreograferande tar jag ofta min utgångspunkt i vardagliga rörelser och situationer. Jag använder en egen metod som är baserad på aktioner eller handlingar. För mig handlar det om att utgå från och plocka fram det naturliga rörelsespråk som alla har och dagligen använder. Allt kan omvandlas till koreografi. För mig är det koreografiska hantverket mycket viktigt och jag lägger stor vikt vid alla små detaljer.

Jag tycker också att det är spännande att testa olika sätt att förhålla sig till rummet, scenografi och olika objekt. Kroppsmedvetenhet och scennärvaro är komponenter som hela tiden är närvarande.

Jag utlovar en inspirerande upplevelse fylld av lust, glädje, och kärlek till dansen och rörelsen som uttrycksmedel.”


Lidia Woś är en frilansande dansare och koreograf med över 25 års erfarenhet från olika danskompanier och institutioner i bland annat Sverige, Polen, Tjeckien, Nederländerna och USA. Under sin karriär har hon mött ett mycket stort antal koreografer, dansare, pedagoger och klasslärare. Hon har arbetat med allt från klassisk balett och dramatisk teater till modern konceptuell dans och samtida dansteater. Baserat på sina erfarenheter har hon utvecklat en egen arbetsmetod och stil som bygger på ett organiskt rörelsespråk, lustfylld uppfinningsrikedom och respekt för sin omgivning. Detta är något som genomsyrar såväl hennes eget skapande som hennes undervisning.

Anna Grip 4-8 of May 2020

ENGLISH BELOW

Workshop i samarbete med Dansalliansen. 4 – 8 maj. Måndag till fredag 12.00-16.00 inkl.paus.

Anna Grip håller även i den dagliga träningen hela veckan 9.30-11.00.

“Och sen då?” Klassen består av övningar vid väggen samt av korta fraser ute på golvet. Klassen tar utgångspunkt i principerna fall, tryck och skruv och handskas genom dessa med viktfördelning, rytm och organisation.

Mer info om ws kommer snart.

Anna Grip har under 30 års tid undervisat inom institutioner, utbildningar samt inom det utominstitutionella dansområdet. Anna Grip har även arbetat som koreografassistent, danscoach, konstnärlig ledare och utbildningsansvarig, och har också varit medlem i flera styrelser inom kultursektorn. Anna Grip arbetar sedan januari 2014 med organisationen ccap under ledning av Cristina Caprioli samt på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm.


ENGLISH

Workshop in cooperation with Dansalliansen. 4 – 8 of May. Monday to Friday 12.00-16.00 including pause.

Anna Grip also leads the daily training Monday to Friday this week 9.30-11.00.

“And then what?” The class consists of exercises on the wall followed by short phrases in the center. The class are based on the principles fall, pressure and spiral, and handle through those, weight distribution, rhythm and organization.

Anna Grip has been teaching for 30 years in institutions and educations as well as in the independent dance field. She has also worked as a choreographer assistant, dance coach, artistic director and school leader and has also been a member of several boards within the cultural sector. Apart from teaching at different constellations, Anna Grip is from 1 jan 2014 working at the choreographic platform ccap and the University College of Dance and Circus in Stockholm.