ATT ARRANGERA DANS

Har du frågor kring att arrangera dans? 

Du är alltid varmt välkommen att prata med oss på Danscentrum Syd, om både stort och smått kring dans som scenkonst, dans och rörelse i skolan eller på andra ställen. Danskonst kan vara många olika saker och finnas på många platser! 

Är du intresserad av Skapande skola eller Skapande förskola? Här finns information om aktuella projekt!

Stora studion, Danscentrum Syd. Foto anders&mia

Om dansgolv & lokal

DANS - SÅ FUNKAR DET

Ett dansgolv behöver vara uppreglat så att det kommer upp en bit från golvet. På så sätt skapas ett golv med svikt i så att dansarna inte hoppar direkt på betong som underlag.

När golvet är reglat med brädorna så täcks det oftast med ett skummaterial och sedan MDF /Plywood. Avslutningsvis läggs ett träslag på, t.ex björk.

Därefter väljs en passande dansmatta som finns i olika tjocklekar beroende om den skall vara portabel eller fast monterad. Dansmattan kan också väljas utifrån dansstilar som balett, stepp eller streetdance t.ex. För vissa dansstilar passar det bra med ett slätt trägolv.

Ett bra golv är en nödvändighet för att kunna förebygga skador och förslitningar samt för att vid mer tekniskt svåra övningar kunna träna upp den styrka som behövs för att dansa. Detta gäller för alla dansstilar och är en förutsättning för att bedriva dansundervisning.

Speglar är ingen nödvändighet för dansproduktion men kan vara bra vid viss dans, då med fördragbara gardiner.

God ventilation och en normal rumstemperatur är en förutsättning.

Kontakta gärna oss på Danscentrum Syd om du har frågor!

Bilder från LBdansgolv